Elk levend wezen heeft recht op een waardig leven. Helaas is de werkelijkheid anders. Veel dieren kennen geen liefde (meer) en worden gedumpt, langs de weg, in het bos of als ze geluk hebben in een asiel.

Wij vangen de dieren op die geen kans meer hebben op een dierwaardig leven, die geen kans meer hebben op adoptie vanwege hun leeftijd, ziekte of handicap of de dieren die met de dood bedreigd worden. Wij helpen deze dieren en zij mogen Forever in Hurmes Dierenthoes blijven wonen.

Elk dier krijgt de liefde, zorg en aandacht die hij verdient.

 

Waar staan wij voor?

Al onze dieren hebben een verhaal waarmee ze niet meer passen in deze maatschappij, waarom ze geen thuis meer kunnen vinden of ten dode zijn opgeschreven. Wij vangen deze dieren met veel liefde op en bij ons mogen ze hun verhaal afmaken zoals ze zelf willen. Onder deskundige begeleiding en met de zorg die ze zo hard nodig hebben.

Het dierenthoes is het Forever Home voor die dieren die het nodig hebben. Alle dieren verdienen respect en een waardig leven. Wij komen op voor die dieren die het niet meer krijgen vanwege hun gezondheid, leeftijd of handicap. Wij vinden dat alle dieren oud, ziek, gehandicapt of met een gebruiksaanwijzing ook recht hebben op een respectvol en waardig leven met de zorg die afgestemd is op hun benodigdheden.

Helaas kan niet iedereen hiervoor zorgen en eindigen vele dieren in het asiel of op straat. Veel voorbeelden zien wij ook van ouderen die naar een verzorgingstehuis moeten of die komen te overlijden en hun zo lang geliefde huisdier, vaak ook al op leeftijd kan niet bij familie terecht. Deze dieren die hun hele leven vertroeteld zijn worden gedumpt in het asiel. Ze kunnen hun draai maar moeilijk vinden in het asiel.

Vaak zijn deze dieren niet te plaatsen, vanwege hun ouderdom. Dit is toch niet wat hun baasje voor hun geliefde dier wilde.

 

Of de dieren die in een opwelling worden gekocht, en daarna, als het leuke ervan af is, niet meer naar omgekeken wordt. Jaren in een kooitje wegkwijnen, verwaarloosd worden of in het bos achtergelaten. Ook deze dieren verdienen een gouden thuis, zonder angst of pijn, met de juiste voeding en voldoende ruimte om te kunnen rennen, graven, slapen of gewoon niks doen.

Maar ook de grote boerderijdieren kunnen bij ons terecht. Kale kippen uit een legkippenstal kunnen bij ons tot rust komen en gewoon kip zijn. Pony’s, geiten en varkens die geslacht zouden worden omdat ze niet meer gewenst zijn of een handicap hebben, krijgen bij ons hun plekje Forever.

 

Wij vinden het belangrijk dat kinderen goed omgaan met dieren.

Onze twee kinderen Luca en Sem zijn met dieren opgegroeid. Ze weten hoe om te gaan met ze, maar vooral ook om ze te respecteren. Zo belangrijk, maar vaak vergeten.
Dieren hebben hun eigen rust en plaats nodig. Kinderen moeten dieren weten te respecteren, het zijn geen speeltjes of dingen. Het zijn levende wezens, die pijn en angst voelen.
Wij geven onze kinderen dit mee, we geven aan hoe omgegaan moet worden met dieren, wat ze nodig hebben en wat vooral niet. Door dit te delen met andere kinderen willen we ook hun het begrip meegeven dat nu vaak ontbreekt, een dier blijft een dier en heeft zijn eigen waarde. Zorg dat je altijd voor die grens blijft en ze met de zorg en liefde omringt die ze nodig hebben!

Wij willen basisscholen uitnodigen om een kijkje te komen nemen bij Hurmes Dierenthoes. Kinderen kunnen dan kennis maken met onze dieren. Spelenderwijs willen we kinderen laten zien hoe ze moeten om gaan met dieren en wat een dier nodig heeft.

 

Daarnaast willen wij ook ouderen laten genieten van ons Thoes. In de toekomst kunnen ouderen op afspraak groepsgewijs een ochtend of middag komen genieten van de rust, van de dieren en meekijken wat wij doen. Voor de koffie en thee wordt gezorgd!

Welke dieren kunnen wij opvangen

Wij bieden permanente opvang aan dieren die vanwege hun handicap, ouderdom of ziekte geen kans meer hebben op adoptie, of op een dierwaardig leven of die door hun 'probleem' bedreigd worden met de dood. Wij kunnen alleen opvang bieden aan knaagdieren, honden, katten, kleine hoefdieren, pluimvee, watervogels en volièrevogels.

 

Wij hebben geen mogelijkheden voor het opvangen van reptielen en roofvogels. Voor deze dieren zijn andere gespecialiseerde opvangcentra. Een aantal van deze locaties staan genoemd bij Contact.

Vele dieren die bij ons terecht komen vertonen ernstige gedrags- of gezondheidsproblemen. Vaak worden deze problemen minder als de dieren in een rustige omgeving terecht komen en de (medische) verzorging krijgen die ze nodig hebben. Wij doen er alles aan om de gedrags- en of gezondheidsproblemen tot een niveau terug te brengen dat de dieren er zo min mogelijk last van hebben en een dierwaardig leven kunnen leiden.

Helaas kan het voorkomen dat er dusdanige gedrags- en of gezondheidsproblemen zijn ontstaan die zorgen dat de dieren zulks agressief gedragen vertonen dat ze een gevaar opleveren voor zichzelf, voor de verzorgers of voor de overige dieren of zo ziek zijn dat ze lijden. Mocht het voorkomen dat een dier deze problemen heeft, dan zal er altijd in overleg met de dierenarts en andere deskundigen gekeken worden naar de beste oplossing voor het dier. Alleen in de uiterste gevallen en als er geen andere mogelijkheden zijn, zal een dier geëuthaniseerd worden.

Wat doen we

Helpen?

Wil je ons helpen? Hier lees je hoe.

Wie zijn wij?

Het team van Hurmes Dierenthoes.

Onze doelstelling

Hier lees je wat onze doelstelling is.

Sem onze jongste zoon

Luca onze oudste zoon

Luca met zijn eerste kuikentje

Sem met zijn haantje

Oprichtingsakte Stichting Hurmes Dierenthoes
Uittreksel Handelsregister Kamer van Koophandel
Beleidsplan Stichting Hurmes Dierenthoes 2017
Flyer Stichting Hurmes Dierenthoes
Huishoudelijk reglement Stichting Hurmes Dierenthoes
Kleine kop

jjaarrekening en balans 2019

© 2017 created with Wix.com en debbypeeters.com

 06 153 255 26

hurmesdierenthoes@gmail.com

Activiteitenrapport 2017
Jaarrekening en balans 2017
jaarrekening en balans 2018
  • White Facebook Icon
  • White YouTube Icon
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black YouTube Icon
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now